”Min vardag som konsult handlar om att förstå olika verksamheter för att skapa lösningar”

Publicerad: 19/01-24
Intervju

Peter Alstorp jobbar som GIS-konsult på samhällsbyggnadsbolaget Tyréns. En yrkesvardag fylld med geografiska data i en uppsjö format och den spännande utmaningen att förstå verksamheter för att kunna skapa lösningar som gör nytta. Ett roligt och utvecklande jobb, i alla fall nästan jämt!

Porträttbild av Peter Alstorp

Peter Alstorp jobbar som GIS-konsult.

– Det roligaste med mitt jobb är att ta komplicerade rutiner eller processer och förenkla och systematisera dem så att livet blir så enkelt och tydligt som möjligt. Det blir komplicerat nog ändå, säger Peter och skrattar.

– En annan rolig uppgift som konsult är den vanliga utmaningen. När vi har begränsat med tid, specad indata och tydlig (ibland också otydlig…) problemställning – hur kan vi på bästa sätt använda tiden för att komma närmare en lösning?

Hur kan vi på bästa sätt använda tiden för att komma närmare en lösning?

Tyréns är ett konsultbolag inom samhällsbyggnad som arbetar med stadsutveckling och infrastruktur. Geodata är en förutsättning för många lösningar och uppdrag. Och för Peter i jobbet som GIS-konsult är geodata såklart grunden.

– Utan geografiska data är ju ett GIS inte speciellt användbart!

– Ju mer relevant och korrekt geodata vi har, desto bättre analyser kan vi såklart göra. Det finns många talande klyschor i det sammanhanget. GIGO, Garbage In – Garbage Out, är nog min favorit, säger Peter.Namn:
Peter Alstorp
Yrke: GIS-konsult på Tyréns i Malmö
Utbildning: Matematisk naturvetenskaplig linje med geovetenskaplig inriktning på Lunds universitet

Dela artikeln

LinkedIn Facebook Mejl