”Att kombinera teknik, ekonomi och juridik lockade mig”

Publicerad: 22/01-24
Möt studenter

Fanny studerar till civilingenjör i samhällsbyggnad på KTH och läser just nu en master i fastigheter och byggande. Hon valde utbildningen för att få möjlighet att vara en del av processen som formar och förbättrar våra samhällen.

Berätta, varför valde du just den här utbildningen?

– Först och främst valde jag att läsa utbildningen då möjligheten att vara en del av processen som formar och förbättrar våra samhällen är något som alltid intresserat mig. Att kombinera teknik, ekonomi och juridik var något som lockade mig och jag såg programmet som en möjlighet att få en bred kunskapsbas för att sedan hitta det som jag ville specialisera mig inom.

Jag vill vara en del av processen som formar och förbättrar våra samhällen.

– Intresset för mark- och fastighetsjuridik väcktes under första åren jag studerade. Det var egentligen inget jag hade tänkt på innan jag började programmet. Att ha förståelse och kompentens för mark- och fastighetsjuridiska frågor är en viktig tillgång för att kunna skapa och upprätthålla hållbara och fungerande samhällen. Och det är också något jag tycker är roligt att jobba med. Samhällsbyggnadsprogrammet gav mig möjlighet till att fördjupa mig i just detta under min master.

Vad vill du jobba med när du har tagit examen?

– Jag arbetar redan deltid inom mark- och exploatering på en kommun sedan i somras, vilket jag tycker är väldigt roligt. Det vill jag gärna fortsätta med på heltid efter mina studier. I min roll får jag jobba med exploateringsfrågor som aktualiseras vid samhällsbyggnadsprojekt och även kommunens fastighetsägarfrågor.

Dela artikeln

LinkedIn Facebook Mejl