”Det här är en kompetens som behövs”

Publicerad: 25/01-24
Möt studenter

Linn pluggar lantmäteriteknik. Hon har kartor och lantmäteri i familjen och lockades av möjligheten till ett yrke med stor variation och där det händer mycket.

Vad pluggar du för utbildning?

– Jag läser till Civilingenjör i lantmäteriteknik på Högskolan i Gävle. Det är en femårig utbildning och jag är nu inne på fjärde året. Det är en bred utbildning som innehåller matematik, programmering, samhällsbyggnad, samhällsplanering, analyser och applikationsutveckling med mera.

Jag gillar möjligheten att få jobba både inne på kontor och vara utomhus.

Varför valde du just den utbildningen?

– Jag har nog alltid vetat att jag ville bli civilingenjör. Jag gick natur på gymnasiet och visste att jag ville utbilda mig vidare men hade svårt att välja inriktning. Min morfar jobbar med fastighetsbildning och min pappa med kartor så vi pratade lite om lantmätare hemma. Det lät intressant och jag gillade också möjligheten att få jobba både inne på kontor och vara utomhus. När jag sen hörde att det skulle starta en ny utbildning i lantmäteriteknik i Gävle så tyckte jag det lät perfekt för mig!

Vad vill du jobba med när du har tagit examen?

– Jag är inte riktigt säker än. Jag kan tänka mig att jobba som konsult, det verkar varierande och roligt, men jag kan också tänka mig att jobba på till exempel Lantmäteriet. Jag vill ha ett jobb där jag får samarbeta med andra och vara ute och träffa många människor. Och där jag utmanas och får lära mig nya saker! Det här är en kompetens som behövs, så det finns många möjligheter.

Linn är en av våra studentambassadörer och medverkar i filmer här på webben och i sociala medier.

Dela artikeln

LinkedIn Facebook Mejl