”Jag gillar att lösa problem och göra analyser”

Publicerad: 25/01-24
Möt studenter

Tilda pluggar till civilingenjör på Högskolan i Gävle. Roligast under utbildningen är möjligheten att jobba med projekt och uppgifter som är kopplade till verkligheten. Hör mer om varför valet föll just på inriktningen mot lantmäteriteknik.

Varför valde du utbildningen?

– Jag gick natur på gymnasiet och var inne på att plugga vidare till civilingenjör. Vi var på öppet hus på Högskolan i Gävle under gymnasiet och fick höra vad en lantmätare jobbar med. Jag tyckte det lät väldigt intressant. Sen fick det ligga och gro lite, jag pluggade inte vidare direkt efter gymnasiet. Att det blev just utbildningen i Gävle var för att jag tyckte att inriktningen med lantmäteriteknik lät intressant. Det verkade spännande med kurser i applikationsutveckling och hållbarhet.

Vad är roligast på utbildningen?

– Roligast har varit att jobba med projekt och uppgifter som är kopplade till verkligheten. Jag gillar att lösa problem och göra analyser. Jag gjorde till exempel ett projektarbete om hur man kan upptäcka skogsbränder tidigt.

Vad vill du jobba med när du har tagit examen?

– Jag vill gärna ha ett jobb där jag kan växla mellan att jobba på kontor och vara ute och träffa människor. Jag gillar problemlösning och att göra analyser, till exempel att ta fram beslutsunderlag för olika beslut. Jag tycker också programmering är roligt. Sen vilket område det blir får vi se. Jag kan tänka mig samhällsplanering, till exempel jobba med bullerutredningar eller föroreningsanalyser eller kanske något inom skog. Jag är uppvuxen på landet och vi har skog så det är intressant att se hur vi kan använda tekniken inom skogen.

Tilda är en av våra studentambassadörer och medverkar i filmer här på webben och i sociala medier.

Dela artikeln

LinkedIn Facebook Mejl