”Det är en chans att påverka vårt gemensamma vardagsrum”

Publicerad: 25/01-24
Möt studenter

Martin pluggar till civilingenjör i lantmäteri vid Lunds tekniska högskola. Han fastnade för kombinationen av juridik och teknik och uppskattar bredden i utbildningen.

Varför valde du den här utbildningen?

– Jag har alltid gillat och haft lätt för matte men tyckte inte så mycket om kemi och fysik. Jag visste att jag ville bli civilingenjör och kollade upp vilka utbildningar som fanns. Jag fastnade för kombinationen juridik och teknik. Jag tyckte också att det lät spännande med samhällsplanering och tänkte att fastighetsbranschen alltid ligger i tiden.

Vad är roligast på utbildningen?

– Jag tycker stadsplanering är roligt, även fastighetsteknik. Jag gillar analys. Framför allt är blandningen fantastisk. Ena stunden läser man något tekniskt och nästa har man framme lagboken eller är inne på något kring ekonomi. Jag får en bred kunskap, det gillar jag.

Vad vill du jobba med efter examen?

– Jag skulle gärna jobba på mark- och exploateringsavdelning, eller som projektutvecklare på ett fastighetsbolag. Jag kan också tänka mig att jobba som analytiker.

Det är en kompetens som behövs och som är viktig ur så många perspektiv, för klimatet och för samhällsekonomin.

Varför tycker du att man ska välja en utbildning inom geodata?

– Det är en chans att vara med och påverka vårt gemensamma vardagsrum, vår gemensamma miljö som påverkar oss alla. Det är en kompetens som behövs och som är viktig ur så många perspektiv, för klimatet och för samhällsekonomin. Det är en möjlighet att vara med och skapa en bättre plats för varandra!

Martin är också en av våra ambassadörer så kanske känner du igen honom från våra filmer här på webben eller på TikTok?

Dela artikeln

LinkedIn Facebook Mejl