”Jag vill ha möjlighet att göra en positiv inverkan på samhället”

Publicerad: 22/01-24
Möt studenter

Alain är precis färdig med sina studier på yrkeshögskolan Ocellus. Valet av utbildning var självklart. Alain vill ha ett yrke där han kan göra skillnad och ha en rolig och meningsfull karriär.

Vad pluggar du för utbildning?

– Jag är precis färdig med studierna till att bli GIS-samordnare på yrkeshögskolan Ocellus Information Systems. GIS är en förkortning för geografiska informationssystem, system för att samla in, hantera, analysera och visualisera geodata. Det är en kraftfull nyckel som öppnar dörren till den fascinerande världen av geodataanvändning.

Varför valde du att utbilda dig till GIS-samordnare?

– Det var ett självklart val för mig. Jag ville fördjupa mig i användningen av geodata och samtidigt ha möjlighet att göra en positiv inverkan på samhället. Att ha kunskap om hur man använder GIS-teknik för att digitalt kartlägga och analysera samhällsdata är inte bara spännande utan även oerhört nyttigt. Geodata är en nyckelkomponent för att fatta informerade beslut och effektivt planera samhällsprojekt. Kompetens inom detta område ger mig inte bara möjlighet att göra skillnad, utan också en rolig och meningsfull karriär.

Genom att använda geodata kan jag ge liv åt information och göra den begriplig för olika målgrupper.

– Det roligaste med utbildningen är att skapa underlag och visualisera data. Genom att använda geodata kan jag ge liv åt information och göra den begriplig för olika målgrupper, från beslutfattare till allmänheten.

 Vad vill du jobba med när du har tagit examen?

– Efter examen ser jag fram emot att tillämpa mina färdigheter inom GIS för att bidra till planeringen av energiproduktionskällor. Att jobba i offentlig sektor, som GIS-ingenjör eller GIS-samordnare, är också attraktivt.

Dela artikeln

LinkedIn Facebook Mejl